27. okt. 2011

Fighter-mentalitet: Det der gør dig god til MMA.

Training beats talent - any day.
At have det rigtige mindset og komme til så mange træninger som man kan, er den hurtigste måde at udvikle sig på. Er man åben overfor nye ting, ikke bange for at tabe ansigt og er man der tit - så går det stærkt.

Tænk ikke på at vinde når du sparrer, men tænk på at opnå de mindre mål.
F.eks. prøv at få en bestemt ting til at lykkes. Fokuser på de små sejre - så bliver du aldrig skuffet og du får lyst til at træne og til at lære.Sørg altid for at udfordre dig selv.
Hvis du sparrer med en der ikke er lige så dygtig som dig selv, så sørg for at få trænet nogle dårlige positioner og ikke kun dominere vedkommende. Giv f.eks. vedkommende et forspring - og så kæmp dig tilbage igen. Det er altid dit eget ansvar at få mest muligt udbytte af undervisningen.

Træningen er aldrig slut.
Prøv at tænke over og øve dig på detaljer når du ikke er til træning. Du kan f.eks. bokse foran spejlet derhjemme. Følg med i MMA, søg efter videoer og teknikker på nettet. Men lyt altid til din træner - der er en grund til du bliver undervist i de ting du gør.

Snak når der skal snakkes og arbejd når der skal arbejdes.
Det er sundt at snakke tingene igennem, men når man arbejder, så arbejder man. Undgå at bryde den intencitet der er når man sparrer - gem info og rettelser til bagefter.

Basis er ALT.
Fokuser på meget basale ting... Få styr på de simple ting - det er dem der får alt andet til at virke. Hvis du vil have noget til at fungere skal du tænke simpelt. Position før submission.

Tag et skridt ad gangen.
Du kan sikkert nogle gange springe et skridt over når du sparrer nede i klubben, men så snart du er oppe mod en der kan sit kram får du brug for perfektion i alt hvad du laver. Gør det til en vane at udføre hele teknikken hver gang.

Engager dig i klublivet og invester i dine træningskammarater.
Det er stemningen og kammeraterne der får dig til at tage afsted til træning de dage hvor du ikke er oplagt. Det er langt federe at være klubben end at bruge klubben.Er du begrænset, så træn det du kan.
Er du f.eks. skadet kan du ikke altid træne det hele - men du kan altid træne noget hensigtsmæssigt. Har du ondt i højre arm, så træn benarbejde, styrke, kondition eller træn spark og jab i stedet for. Spørg din træner hvad du KAN træne.

Der er meget du selv kan gøre for at optimere læringsprocessen.
Især hvis du også ofrer lidt tid udenfor den normale træning på at "nørde" teknikker, træne kondition og styrke osv.

Fighter-mentalitet...
... er evnen til at forcere udfordringer.
... er ikke et spørgsmål om destuktiv adfærd, men om konstruktiv tænkning.
... handler ikke om aldrig at give op, men om at vælge sine kampe.
... er at være ærlig overfor sig selv og lade egoet ligge derhjemme.
... er ikke noget alle er født med, men det er noget alle kan udvikle.

Din største kamp er mod dig selv.

Vi ses til træning!
MVH. FighterZone.dk